Agila målsamtal

Vi borde prata oftare var kommentaren från en av mina medarbetare när vi förra veckan hade en avstämning. Jag håller med. Visst pratar vi varje dag om ditt och datt och via daily scrums stämmer av projekt men vi stämmer inte ofta av hur allt går i förhållande till mina förväntningar på min medarbetare och i förhållande till min medarbetares förväntningar på mig som chef och på sitt jobb. Vi använder oss, som de flesta andra, av årliga utvecklingssamtal med uppföljning någon gång under året. När nästa utvecklingssamtal närmar sig inser både jag och mina medarbetare snabbt att tillräckligt fokus ofta inte lagts på alla mål. Något måste göras! Då hittar jag detta – agila målsamtal och årliga utvecklingssamtal är på väg bort.

Det hela handlar om att sätta mål kontinuerligt och följa upp kontinuerligt – dels för att omvärlden förändras hela tiden och för att kontinuerliga samtal möjliggör mer stöd för att nål målen om det behövs. Det blir också mer driv med detta sätt. Istället för utvärdering ska det vara fokus på samtal.

Jag anser att det agila kan användas i många sammanhang så min undran är nu hur många företag jobbar med en agil marknadsplan eller en agil verksamhetsplan?

6 thoughts on “Agila målsamtal

  1. Superintressant! Jag har också just upptäckt detta! Någon har satt ord på något man känt på sig länge – att utvecklingssamtalens tid är förbi

  2. Bra! Funderar just på denna fråga och hur dessa samtal då ska se ut för att inte bara bli action listor och to dos utan även laddas med passion och konstruktiv och agil rak feedback… Ideas?

    • Jag tänker lite på det som Carl säger och det är att de ska vara mer av samtal och ‘Se det i stället som ett samarbete, ett samtal kring hur vi ska utvecklas tillsammans.’. I vissa fall är det ju inte action lists utan mer en diskussion om hur något kan bli bättre och förändras. Jag ser det som om att det då finns möjlighet att se om en viss åtgärd leder till förändring och tänker inte på det som action lists. Tror att det alltid kan vara svårt med feedback men där behöver jag, och säkert många med mig, bli bättre.

Comments are closed.