Inte ens långfredagen är tråkig

Anja och Julia? Filosofiska rummet? Stil? Hmm, vilken pod ska jag lyssna på när fönstrens ska putsas? Med Brits ord i minnet väljer jag putsa fönster utan annat ljud än vinden i träden, grannens diskussioner med sina barn och bilarna på motorvägen inte så långt härifrån. Jag väljer sällan tystnaden.

Baka med musik

Jag springer med musik. Jag pendlar med musik, radio eller pod. Det är när vinden tar tag i seglen och motorn stängs av som tystnaden infinner sig. Inte ens långfredagen är tråkig.

Fönstertvätt i tystnad

2 thoughts on “Inte ens långfredagen är tråkig

  1. Jag gillar att lyssna på musik, radio, Sommarpratare o poddar, men allt mer ofta vill jag ha det tyst. Ute i naturen har jag alltid haft o har det tyst. Då vill jag höra vindens sus o djurens läten. Nästa steg att ta är att inte alltid ha mobilen nära, har ju mobilsvar o sms är bra, då man kan svara när man har tid. Ovanan tror jag kommer sig av att vi inte har fast telefon o då tror man = jag, att man måste vara tillgänglig 😉

    Vi kämpar på!

    Kram
    Helene

    • Just det där att vara tillgänglig är intressant. När hela familjen är samlad runt bordet brukar jag undra om det finns någon annan som vi måste vara tillgängliga för? Oftare bestäms ju saker i sista sekunden istället för långt innan. ‘Det kan ju hända något roligare’ känns det som om vi alla tänker. Kanske är det så att de egna tankarna ibland är läskiga. När jag pluggade lyssnade jag ofta på musik eller radio. När jag springer gör jag det till musik idag, det blir också ett sätt att komma bort från hur långt jag springer. Ibland vill jag nog koppla bort tankarna och då är ju musik eller pod bra men när jag tänker efter så försvinner jag ju i tankarna ändå ibland och hör inte vad de säger…

Comments are closed.