När allt är nästan klart

Jag tänker på köksrenoveringen som är nästan klar. Det fattas kakel i köket, några våder tapet i matrummet och så målning av lister. Jag tänker på vårjackan vars foder nästan är bytt. Jag tänker på äppelträden i trädgården som är beskärda. Nästan. Det är bara den där grenen kvar. Och så någon till. Jag tänker på det där projektet på jobbet som började så bra men sedan satt alla lappar på checked-out/doing men inget var klart för att testa. Detta och mycket mer kommer upp i huvudet när jag läser Henrik Knibergs presentation om Stop starting, start finishing. Jag fastnar vid

Do one thing until done.
Stop saying ‘I do not have time’.
Notice how you spend your time.
Decide how you want to spend your time.

Titta på första bilden och sug i er, det behöver vi alla. Det fungerar inte när allt är nästan klart.