Om jag inte syns finns jag inte

Ser ni mig? Hallå, här är jag. Vid vårt matbord är det fullt av prat och livligt. Ibland kan det vara svårt att få sitt utrymme, att synas, vid vårt matbord. Det är viktigt att bli sedd. Om jag inte syns finns jag inte. Jag vill synas för att jag är jag. Jag vill synas för att jag gör saker som gör skillnad. Det är lättare att se de som hörs. För att se dem behöver jag inte anstränga mig. De syns automatiskt. Men de andra då? De behöver också ses, av mig och andra. Om ingen ser dem finns även risk för att kunskap de har missas.

Jag tänker på den där chefen som hellre pratade om sig själv på medarbetarsamtalen än medarbetaren hen hade samtal med. Den chefen såg inte medarbetarna. När jag får frågan ‘har du blivit av med gipset?’ och jag svarar ‘ja, det var över en månad sedan jag tog bort det’ då undrar jag om jag verkligen syns. Ibland verkar inte ens knallrosa strumpbyxor hjälpa.

 

One thought on “Om jag inte syns finns jag inte

  1. Pingback: Alla vill bli sedda | Helen Kreutz-Bolander

Comments are closed.