Önskat läge

Jag får höra av de jag möter på gatan att jag har förändrat företagsvärlden. Det finns barnskratt i närheten.

När Sofia Falk skulle starta Wiminvest tittade hon framåt för att ta fram en bild av hur det skulle vara, hur det skulle kännas, hur det skulle lukta. Hon målade upp sitt önskade läge. Det önskade läget måste vara konkret. Genom att ta fram en bild där sinnen som syn, hörsel, känsel och lukt finns med blir det önskade läget konkret. Tycker jag. Att leva sig in i en känsla, att se en bild eller känna hur det önskade läget luktar.

Anna Eriksson Skarin har sagt att det är dumt att räkna bort några idéer eftersom vi inte vet vilka idéer som blir något. Hon lyfter också tanken om att fundera på vad som priset blir om en inte tar steget och gör det där som finns i tankarna. Det är alldeles för lätt att titta på kostnaden för att göra en förändring men inte alltid lika lätt att tänka på kostnaderna för att inte göra den förändringen. Att hamna i det önskade läget.

2 thoughts on “Önskat läge

  1. Jag tror också att “genom att kunna ta på det önskade läget” så blir det lättare för oss att fatta tuffa beslut och släppa lianen. Det är enklare att gå till något man vill ha än ifrån något man inte vill ha.

    • Så sant Anna. Det är intressantare att anställa någon som vill till ditt företag än från där hen jobbar idag. Jag tycker dock inte att jag är så bra på att ta på det önskade läget. Måste bli bättre på det.

Comments are closed.