Prata om andra inte dig själv

Fokusera på de intressen den du samtalar med har och inte dina egna.

Bläddrar i Elaine Eksvärds bok Vardagsmakt och fastnar vid att en ses som en trevlig person om en inte berättar högt och vitt om sig själv och sina förehavanden utan om fokus istället läggs på samtalspartnern. Logiskt eftersom en själv tycker att me, myself and I är viktigast och gärna berättar om det. Tänker tillbaka på samtal jag haft den senaste tiden och inser att det ibland är så att tankarna svävar iväg för att den jag samtalar med pratar om sig själv och sina tankar och att jag, uppenbarligen, inte intresserar mig nog utan tänker på mitt. Jag har två val – antingen intressera mig för personen jag samtalar med eller tacka för samtalet och dra vidare.

Talk to someone about themselves and they’ll listen for hours.
― Dale Carnegie

One thought on “Prata om andra inte dig själv

  1. Pingback: [Sponsrad video] Prata lite och få som du vill | Helen Kreutz-Bolander

Comments are closed.